19.12.2020
"Ihmisoikeudet eivät ole itsestäänselvyys."

Euroopassa leviää pelko pahamaineisesta gender-ideologiasta, joka uhkaa perhettä, lapsia ja maailmanjärjestystä. Mutta mitä se tarkoittaa?

Konservatiiviset uskonnolliset järjestöt ja oikeistopopulistit ovat lyöttäytyneet yhteen eri puolilla maailmaa. Ne vastustavat naisten ja vähemmistöjen oikeuksia uudella retoriikalla, joka on tarkoin harkittua. Gender-paniikilla on jo ollut konkreettisia vaikutuksia. ”Pelkään pahoin, että EU ei osaa arvioida, mitä tästä seuraa”, sanoo oikeistokristillisen verkoston kokoukseen soluttautunut puolalainen homoaktivisti.

ADILE SEVIMLI on Long Playn toimittaja ja tuottaja. Hänen yhdessä Oona Pohjolaisen kanssa kirjoittama romaani Kärsimyskukkauuteaddiktio (Otava) ilmestyi tänä keväänä. Long Playlle Sevimli on kirjoittanut aiemmin suomalaisten terveyseroista ja Euroopan konservatiivisista ja oikestopopulistisista voimista. Ensi syksynä hän aloittaa Ylioppilaslehden päätoimittajana.

ANU SILFVERBERG on Long Playn toimituspäällikkö ja yksi julkaisun perustajajäsenistä. Häneltä on ilmestynyt romaani Kung po, esseekokoelmat Sinut on nähty, Luonto pakastimessa ja Äitikortti, novellikokoelma He eivät olleet eläimiä sekä kirjoitusopas Sata sivua yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 96 Adile Sevimli, Anu Silfverberg
19. joulukuuta 2020
40 min
43800
Viivi Prokofjev
ePub, PDF, äänikirja
Anu Silfverberg

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut