07.09.2015

Taksikuski

Jens Kukka kärsii Helsingin vankilassa kymmenen vuoden tuomiota Anneli Auerin lasten hyväksikäytöstä ja pahoinpitelemisestä. Onko hän varmasti syyllinen?

Neljä vuotta sitten poliisi otti Jens Kukan kiinni epäiltynä Anneli Auerin lasten hyväksikäytöstä ja pahoinpitelemisestä. Turun hovioikeus tuomitsi lopulta Kukan kymmeneksi vuodeksi vankilaan salaisessa oikeudenkäynnissä. Toimittaja Ari Lahdenmäki näki jutun esitutkintamateriaalin ja salaiset tuomiot. Niiden perusteella tapaukseen sisältyy paljon outoa. Psykologit olivat erimielisiä siitä, ovatko lasten kertomukset luotettavia. Somaattiset tutkimukset tehnyt lääkäri korjaili lausuntojaan prosessin aikana. Käräjäoikeus piti lääkäriä asenteellisena. Syyttäjät puhuivat saatananpalvonnasta, vaikka näyttö oli olematonta. Korkein oikeus katsoi, että eräs lapsesta lausunnon antanut psykologi oli esteellinen, koska hän oli aiemmin toiminut tämän terapeuttina. Onko Kukka todella syyllinen?

Ari Lahdenmäki on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt etenkin yhteiskuntapoliitiikkaan ja kriminologiaan liittyvien aiheiden parissa. Lahdenmäki työskenteli Long Playn toimittajana vuonna 2016. Katso myös Long Playn Usein kysytyt kysymykset.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 31 Ari Lahdenmäki
7. syyskuuta 2015
1h 30min
45
Tuomas Jääskeläinen
ePub, PDF

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut