26.02.2022
"Onkohan tässä mitään järkeä, ajattelin, kun huhtikuisena iltapäivänä söin lounaseväitä kaatosateessa Raision ABC-huoltamon parkkipaikalla. Olin matkalla syrjäiselle saaristomökille seuraamaan tuntemattoman ihmisen psykedeelikokeilua."

Voisivatko psykedeelit auttaa mielenterveysongelmista kärsiviä? Tutkimustulokset vaikuttavat lupaavilta.

Psykedeeleihin kohdistuu paljon odotuksia, koska mielenterveyden lääkehoidossa ei ole tapahtunut pitkään aikaan suuria läpimurtoja. Mutta aiheeseen liittyy vaikeita eettisiä kysymyksiä, eikä psykedeelejä ole Suomessa tutkittu ihmisillä. Turkulainen tutkija halusi kokea tripin omin neuvoin, jotta ymmärtäisi paremmin tutkimuskohdettaan. Toimittaja Anna Tommola pääsi seuraamaan koetta syrjäiselle saaristomökille.

Anna Tommola on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija, joka on erikoistunut tiede-, terveys- ja kasvatusaiheisiin. Aiemmin hän on työskennellyt Pohjalaisessa, Helsingin Sanomissa, Vihreässä Langassa ja Meidän Perheessä, sekä Huili-lehden päätoimittajana. Hän toimii tällä hetkellä vapaana kirjoittajana. Tommolalta on ilmestynyt kaksi tietokirjaa, novellikokoelma, lastenkirja ja romaani.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 110 Anna Tommola
26. helmikuuta 2022
35 min
40000
Aliina Kauranne
ePub, PDF, äänikirja
Mikko Kauppila

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut