Hanna Nikkanen

HANNA NIKKANEN on Long Playn ympäristötoimituksen tuottaja ja yksi julkaisun perustajista. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja toiminut aiemmin Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina.

Podcast

Long Playn radio-ohjelmassa pureudutaan olennaisiin aiheisiin ja puhutaan siitä, millä on väliä. Ohjelmat suorana Radio Helsingin taajuudella joka toinen torstai klo 13-14 ja podcasteina näillä sivuilla.

Anu Silfverberg

ANU SILFVERBERG on Long Playn toimituspäällikkö ja yksi julkaisun perustajista. Hän on kirjoittanut Long Playihin aiemmin muun muassa unettomuudesta ja Monica Lewinskystä.

Toimitukselta

Näkemyksiä maailmasta.

Maryan Abdulkarim

Maryan Abdulkarim on Helsingissä asuva vapaa kirjoittaja, joka parhaillaan kirjoittaa tietokirjaa vanhempiensa sukupolven Suomeen muuttaneista siirtolaisista kuvajournalisti Uwa Iduozeen kanssa.

Marko Ahtisaari

Marko Ahtisaari (s. 1969) on terveysteknologiayritys The Sync Projectin toimitusjohtaja ja perustaja sekä Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Labin Director’s Fellow Bostonissa. Hän toimi Nokian muotoilusta vastaavana johtajana vuosina 2009–2013 ja oli mukana perustamassa Blyk- ja Dopplr-verkkoyrityksiä. Ahtisaari on opiskellut Columbia University in the City of New York -yliopistossa filosofiaa, taloustiedettä ja musiikkia.

Hanna Artman

Hanna Artman on suomeksi ja englanniksi kirjoittava toimittaja, joka on asunut San Franciscossa vuodesta 2012. Pian hän palaa perheineen Helsinkiin.

Jeanette Björkqvist

Jeanette Björkqvist on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja käsikirjoittaja, joka kirjoittaa muun muassa ihmisoikeuskysymyksistä, kansainvälisistä muuttovirroista ja sosiaalipolitiikasta. Hänet on palkittu työstään mm. EU:n journalistipalkinnolla (2010), Fredrika Runeberg -palkinnolla (2015) ja Topelius-palkinnolla (2017). Kun Suomen freelance-journalistit ry. valitsi Björkqvistin vuoden freelanceriksi vuonna 2019, palkintoraati kiitti erityisesti hänen omistautumistaan työläille, huolellista taustatutkimusta vaativille aiheille.

Ville Blåfield

VILLE BLÅFIELD on helsinkiläinen viestintäkonsultti, joka on työskennellyt aiemmin toimittajana muun muassa Suomen Kuvalehdessä ja Helsingin Sanomissa. Blåfield on julkaissut tietokirjoja, mm: Hengenpimeyttä vastaan - Puheenvuoroja sivistyksestä (Edita, 2019), Kuka hullu haluaa poliitikoksi (Teos, 2015, yhdessä Reetta Rädyn kanssa), sekä Saunavuoro (Teos, 2019, yhdessä Heli Blåfieldin kanssa). Long Playlle Blåfield on kirjoittanut Suomen sisällissotaa käsittelevän jutun ”Kaksi miestä maan alla”.

Kaarina Hazard

Kaarina Hazard on isänsä tytär, veljensä sisko, miehensä leski ja poikiensa äiti, jota miesten tunteet kiinnostavat.

Panu Hietaneva

PANU HIETANEVA on helsinkiläinen journalismin opettaja ja vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomille, Ylelle ja tv-tuotantoyhtiöille.

Elina Hirvonen

ELINA HIRVONEN on helsinkiläinen kirjailija ja dokumenttielokuvien ohjaaja. Hänen esikoisromaaninsa Että hän muistaisi saman (Avain 2005) oli Finlandia-palkintoehdokkaana, ja vuonna 2010 Hirvonen voitti Kalevi Jäntin palkinnon romaanillaan Kauimpana kuolemasta (Avain 2010). Hirvosen afrikkalaisista siirtolaisista kertova dokumenttielokuva Paratiisi – kolme matkaa tässä maailmassa on palkittu useasti.

Ann-Mari Huhtanen

Ann-Mari Huhtanen on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien featuretoimituksessa ja Ylioppilaslehdessä. Huhtanen on myös opettanut journalismia ja tehnyt viestintäalan töitä.

Kari Hukkila

KARI HUKKILA (s. 1955) on helsinkiläinen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on kirjoittanut etenkin esseistiikkaa, näytelmiä, kuunnelmia ja televisiodraamaa. Hukkilalta on ilmestynyt esseekokoelma Kerettiläisesseet (Savukeidas, 2010) ja romaani Tuhat ja yksi (Teos, 2016).

Perttu Häkkinen

PERTTU HÄKKINEN (1979–2018) oli filosofian maisteri ja vapaa toimittaja. Häkkinen kirjoitti tietokirjoja ja työskenteli muun muassa Helsingin Sanomille, Yleisradiolle ja BBC:lle.

Antti Järvi

ANTTI JÄRVI on toimittaja, tietokirjailija. ”Vähän huonommat kortit” on hänen kymmenes juttunsa Long Playlle. Häneltä on ilmestynyt tietokirja Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen (Siltala 2014) yhdessä Hanna Nikkasen kanssa ja pamfletti Saa koskea (Tammi 2010) yhdessä Tommi Laition kanssa.

Juhani Karila

JUHANI KARILA on kirjailija ja vapaa toimittaja. Häneltä on ilmestynyt kaksi novellikokoelmaa ja romaani Pienen hauen pyydystys (Siltala 2019), joka voitti Kalevi Jäntin palkinnon, Jarkko Laine -palkinnon ja Tähtifantasia-palkinnon. Karila on aiemmin työskennellyt toimittajana muun muassa Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksessa.

Reetta Kemppi

REETTA KEMPPI on San Franciscossa asuva vapaa toimittaja, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Yleisradiolle, Turun Sanomille ja matkailumedia Tripsterille.

Kalle Kinnunen

KALLE KINNUNEN on helsinkiläinen elokuvaan erikoistunut vapaa toimittaja ja tietokirjailija. Kinnunen on Suomen Kuvalehden elokuvakriitikko ja Imagen kolumnisti. Helsingin Sanomien Kuukausiliite on valinnut hänen bloginsa Kuvien takaa Suomen kymmenen parhaan blogien joukkoon. Kinnusen esikoiskirja Big Game – kuinka Hollywood tuotiin Suomeen (Johnny Kniga 2015) käsitteli suomalaisen elokuvan kansainvälistymistä.

Anu Koivunen

Anu Koivunen mediatutkija ja Tukholman yliopiston professori. Tällä hetkellä hän on virkavapaalla Helsingin yliopistossa tutkimassa demokratian voimavirtoja (demokratianvoimavirrat.fi).

Sivuääniä-palstan juttusarjassa tutkija Anu Koivunen lukee hallitusohjelmaa kuin piru raamattua. Samaan aikaan toisaalla tutkiva toimittaja Juha Kauppinen tekee isoa LP-juttua siitä, kenen ääni hallitusohjelmassa kuului ja kenen ei. Juttu ilmestyy syyskuussa.

Tuula Koponen

Tuula Koponen on vapaa toimittaja, yrittäjä ja viestinnän suunnittelija. Hän erikoistunut ilmiöjuttuihin Keski-Euroopassa ja Balkanilla. Hän on kirjoittanut laajoja juttuja sekä juttusarjoja muun muassa Väli-Suomen medialle, Suomen Kuvalehteen sekä virolaiseen Diplomaatia-lehteen. Aiemmin hän on työskennellyt STT:n kirjeenvaihtajana Budapestissa ja Tallinnassa. Hän on asunut Szentendressä Unkarissa syksystä 2017 lähtien.

Kaja Kunnas

Kaja Kunnas on Tallinnassa asuva vapaa toimittaja. Ohjaaja Jouko Turkan henkilökuva "Minulla oli pommi" on Kunnaksen ensimmäinen juttu Long Playlle. Se on paluuta Kunnaksen toimittajan työn juurille, jolloin hän kirjoitti pitkiä henkilöjuttuja ja reportaaseja muun muassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. 2000-luvun alussa Kunnas siirtyi ulkomaantoimittajaksi. Nyt hän työskentelee pääasiassa Helsingin Sanomien avustajana Tallinnassa. Kunnas on kirjoittanut elämäkerran Veronica (WSOY 1999), sekä Viron ja Suomen suhteita käsittelevän Suomenlahden suhdekirjan (Kosmos 2016) yhdessä toimittaja Marjo Näkin kanssa.

Jyrki Lehtola

Jyrki Lehtola on ikinuori helsinkiläinen, joka kirjoittaa tekstejä pyydettäessä eri nimillä lehtiin, kirjoihin ja televisioon. Häneltä on ilmestynyt kymmenisen kirjaa.

Aurora Lemma

AURORA LEMMA on Helsingissä asuva vapaa kirjoittaja ja lääketieteen lisensiaatti. Hän on parhaillaan toimittamassa Carmen Baltzarin kanssa esseekokoelmaa kuolemasta. Se ilmestyy keväällä 2022 WSOY:n julkaisemana.

Maria Mustranta

Maria Mustranta on helsinkiläinen toimittaja.

Annikka Mutanen

Annikka Mutanen on Tiede-lehden toimituspäällikkö. Hän on tehnyt tämän jutun suurimmaksi osaksi ollessaan toimivapaalla. Aiemmin Annikka on työskennellyt Helsingin Sanomissa ja opiskellut Oxfordin yliopiston Reuters- instituutissa. Vuonna 2012 hän ja toimittaja Susanna Niinivaara ylsivät kolmen kärkeen tiedonvälityksen innovaatioita etsivässä Uutisraivaaja- kilpailussa yleisöä osallistavalla Huuhkaja-projektilla. Samana vuonna Suomen aikakauslehdentoimittajain liitto palkitsi hänet Salli-palkinnolla.

Niina Mäkeläinen

NIINA MÄKELÄINEN on helsinkiläinen toimittaja, joka on kiinnostunut sukupuoleen ja ihmisoikeuksiin liittyvistä aiheista. Vuodesta 2003 lähtien hän on työskennellyt Yleisradiossa, pääasiassa tv:n ja radion kulttuuriohjelmissa. Long Playhin kirjoittaminen ei liity hänen työhönsä Yleisradiossa.

Esa Mäkijärvi

Esa Mäkijärvi (s. 1984) on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja. Hänen tietokirjoistaan Valkoinen baletti: kirjoituksia Real Madridista oli Vuoden urheilukirja -ehdokas vuonna 2014. Kuva: A-lehdet.

 

Mikko Numminen

Mikko Numminen on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja mediayrittäjä. Hän kirjoittaa säännöllisesti muun muassa Suomen Kuvalehteen. Vuosina 2003–2013 Numminen työskenteli Imagen päätoimittajana. Etiopiassa vangituista ruotsalaistoimittajista kertova Ammutaanhan kirahvejakin on hänen ensimmäinen Long Play -artikkelinsa.

Antti Nylén

Kirjoittaja on helsinkiläinen esseisti ja suomentaja.

Annukka Oksanen

ANNUKKA OKSANEN on Kööpenhaminassa asuva vapaa taloustoimittaja. Hän on seurannut kansainvälistä taloutta ja rahoitusmarkkinoita 1990-luvun puolivälistä lähtien ja työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Financial Timesissa. Talouden lisäksi Oksanen on erikoistunut Tanskaan, Pohjoismaihin ja ruokaan. Hän on kirjoittanut Mondo-matkaoppaan Kööpenhaminasta (2006 ja 2014) ja yhdessä Henri Alénin kanssa kirjat Sydän lautasella (2006), Finnjävel – suomalaisen ruoan DNA (2016) ja Vuoden keittokirja (2016).

Valokuva: Jussi Puikkonen

Ilkka Pernu

Ilkka Pernu on vapaa toimittaja ja Long Playn perustajajäsen. Hän on kirjoittanut laajoja henkilökuvia ja reportaaseja useisiin aikakauslehtiin. Aiemmin häneltä on ilmestynyt viisi Long Play -juttua: Totuuksien tavaratalo (2013), Levoton prinssi (2014), Kaikki paha tapahtuu öisin (2016), Firma (2017) ja Hylätyt talot, autiot pihat (2018).

Maria Pettersson

MARIA PETTERSSON on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden ja City-lehden päätoimittajana, vetänyt nimikko-ohjelmaa Yle Puheella sekä opettanut journalismia Suomessa ja ulkomailla. Tällä hetkellä Pettersson työskentelee Helsingin Sanomien ulkomaantoimittajana, käsikirjoittaa Uutisraportti-ohjelmaa ja toimii kommentaattorina muun muassa Jälkiviisaat- ja Kioski-ohjelmissa.

Kati Pietarinen

Kati Pietarinen on helsinkiläinen toimittaja, joka on erikoistunut siirtolaisuus- ja ihmisoikeusaiheisiin. Hän sai keväällä 2016 aikakausjournalismin Edit-kilpailussa kunniamaininnan. Vuosina 2015–2017 Pietarinen osallistui toimittajana Turun yliopiston Pysäytetyt-hankkeeseen, jossa selvitettiin etnistä profilointia Suomessa.

Mari Pihlajaniemi

MARI PIHLAJANIEMI on biologi ja ympäristö- ja tiedeaiheisiin erikoistunut vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa Suomen LuontoonSuomen Kuvalehteen ja Helsingin Sanomiin. Vuonna 2020 häneltä ilmestyi tietokirja Linnut ja ilmasto – Matka muuttuvaan luontoon (Docendo).

Long Play

Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. Juttumme ovat pitempiä kuin lehtiartikkelit, mutta lyhyempiä kuin kirjat.
Julkaisemme 12 juttua – eli singleä – vuodessa. Ne ovat hidasta journalismia, jota kypsytellään pitkään ja hartaasti. Hidas journalismi etsii aiheita ja näkökulmia paikoista, joissa ne eivät pistä kaikkien silmään.

Tiina Raevaara

Tiina Raevaara (s. 1979) on keravalainen kirjailija, tiedekirjoittaja ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut neljä romaania, tietokirjan koiran evoluutiosta sekä Runeberg-palkinnon voittaneen novellikokoelman En tunne sinua vierelläni (2011). Raevaaran viimeisin kirja on kauhuromanttinen romaani Yö ei saa tulla (2015). Hän pitää Tarinoita tieteestä -blogia Suomen Kuvalehden nettisivuilla. Pääaineensa perinnöllisyystieteen lisäksi Raevaaraa kiinnosti yliopistossa tähtitiede ja astrobiologia.

Valokuva: Pasi Kivioja

Kukka Ranta

Kukka Ranta on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija. Hän viimeisteli tämän jutun teon ohella pro gradu -tutkielmansa EU:n ryöstökalastuksen seurauksista Länsi-Afrikassa ja valmistui valtiotieteiden maisteriksi. Hän on kirjoittanut teoksen Kalavale – tyhjenevä meri ja ihmiset sen rannalla yhdessä Emma Karin kanssa (Into kustannus 2012) ja Muutaman töhryn tähden yhdessä Mikael Brunilan ja Eetu Virenin kanssa (Into kustannus 2011). Kalavale-kirja oli finalistina WWF:n Vuoden luontokirjaksi 2012 ja Kehitys ry palkitsi kirjoittajat merkittävästä kehityspoliittista johdonmukaisuutta edistävästä työstä Kelpoa kehitystä -palkinnolla.

Kuva Mikael Tammilehto

Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen on tanskalainen toimittaja, joka kirjoittaa pääasiassa kahdesta lempiaiheestaan: seksistä ja tenniksestä. Hänellä on maisterintutkinto sosiologiasta The New School -yliopistosta New Yorkista, ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu useissa Tanskan sanoma- ja aikakauslehdissä. Kööpenhaminassa asuva toimittaja toimii sivutyönään tennisselostajana. Vuonna 2010 häneltä ilmestyi palkittu tietokirja tanskalaisen tennistähden Caroline Wozniackin elämästä.

Kuva: Jakob Dall

Katja Raunio

KATJA RAUNIO on helsinkiläinen kirjailija. Häneltä on julkaistu romaanit Käy kaikki toteen (Teos, 2015) ja Sinun päiväs koittaa (Teos, 2020)

Venla Rossi

VENLA ROSSI on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja avustanut useita aikakauslehtiä.

Aurora Rämö

Aurora Rämö on Helsingissä ja Irc-Galleriassa kasvanut toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehdessä, Yleisradiossa ja Helsingin Sanomissa. Jahti on hänen ensimmäinen Long Play -singlensä.

Mikkel Danielsen & Philip Róin

Mikkel Danielsen on tanskalainen toimittaja, joka työskentelee Berlingske-sanomalehdessä. Aiemmin hän on työskennellyt Nation Mediassa Keniassa ja Ugandassa.

Philip Róin on tanskalainen vapaa toimittaja, joka työskentelee Kiinassa. Hän on erikoistunut talousaiheisiin ja geopolitiikkaan. Aiemmin hän työskenteli Dagbladet Information -sanomalehdessä.

Janne Saarikivi

JANNE SAARIKIVI on kollegiumtutkija, suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen dosentti ja vapaa kirjoittaja, joka on kirjoittanut kolumneja esimerkiksi Parnassoon ja Helsingin Sanomiin. Hän on tutkinut Venäjällä puhuttavia kieliä kuten venäjän murteita, karjalaa, vepsää, komia ja udmurttia.

Sonja Saarikoski

Sonja Saarikoski on helsinkiläinen toimittaja, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehdessä, Helsingin Sanomissa ja Suomen Kuvalehdessä. Aikakausmedia valitsi hänet vuoden 2014 aikakauslehtitoimittajaksi ja Otavan Kirjasäätiö vuoden nuoreksi aikakauslehtitoimittajaksi 2017. Marraskuusta 2017 Saarikoski on työskennellyt Imagen toimituspäällikkönä. Radikalisoitumisesta kertova "Sinun puolestas elää ja kuolla" on hänen ensimmäinen juttunsa Long Playhin.

 

Paula Sallinen

Paula Sallinen on tarinallisiin reportaaseihin ja ilmiöjuttuihin erikoistunut vapaa toimittaja ja journalistisen työn opettaja Tampereen yliopistossa. Hän on kirjoittanut reportaaseja, henkilökuvia ja ilmiöjuttuja esimerkiksi Suomen Kuvalehteen, Seuraan, Nosteeseen ja Journalistiin. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Sunnuntaisuomalaisessa, Pohjalaisessa ja Helsingin Sanomissa.

Virpi Salmi

Virpi Salmi on jyväskyläläis-helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Me Naisiin, Gloriaan ja Trendiin, kaikista mieluiten tasa-arvoaiheista.

Outi Salovaara

OUTI SALOVAARA on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa mm. Suomen KuvalehteenSeuraan ja Ilta-Sanomiin. Aiemmin hän työskenteli parikymmentä vuotta Etelä- Saimaa-lehdessä lähinnä talouteen ja Venäjän asioihin keskittyneenä toimittajana. Salovaara sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2009 jutusta, joka paljasti Lappeenrannan kaupungin salatun miljoonarahoituksen kaupungin tuella perustetulle Fly Lappeenranta -lentoyhtiölle. Häneltä on aiemmin ilmestynyt Long Playssa juttu, joka käsitteli Loikalan lastensuojeluyksikön toimintaa.

Adile Sevimli

ADILE SEVIMLI on Long Playn toimittaja ja tuottaja. Hänen yhdessä Oona Pohjolaisen kanssa kirjoittama romaani Kärsimyskukkauuteaddiktio (Otava) ilmestyi tänä keväänä. Long Playlle Sevimli on kirjoittanut aiemmin suomalaisten terveyseroista ja Euroopan konservatiivisista ja oikestopopulistisista voimista. Ensi syksynä hän aloittaa Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Riku Siivonen

Riku Siivonen on toimittaja ja käsikirjoittaja, joka on kirjoittanut 15 vuoden ajan muun muassa Helsingin Sanomien Sunnuntaisivuille, Imageen ja Aamulehteen. Hän on keskittynyt yhteiskunnallisiin aiheisiin. Lisäksi hän on työskennellyt Yleisradiolle sekä tehnyt töitä lukuisille tv-tuotantoyhtiöille.

Johanna Sinisalo

JOHANNA SINISALO on kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka romaaneja ja lyhytproosaa on käännetty parillekymmenelle kielelle. Hän on toiminut myös kolumnistina ja kirjoittanut esseitä ja kritiikkejä. Fiktioteoksissaan Sinisalo käsittelee usein tieteen kysymyksiä ja vaihtoehtoisia maailmoja. Hänen esikoisromaaninsa Ennen päivänlaskua ei voi voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2000. Sinisalon uusin teos on Kariston kauhuromaanikilpailun voittanut romaani Vieraat (2020). (Kuva: Katri Kallio)

Olli Sulopuisto

Olli Sulopuisto on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut tietokoneiden ja ihmisten yhtentörmäyksistä muun muassa Helsingin Sanomiin, Mikrobittiin ja Ylelle. Hänen edellinen LP-juttunsa oli Lehti-lehden ja Long Playn yhteishanke "Turkulainen toriparkki ja salaisen mysteerin arvoitus" (2014).

Jaakko Tapaninen

Jaakko Tapaninen (s. 1964) on sisältötoimisto Great Pointin perustaja ja päästrategi. Hän on aikaisemmin tehnyt töitä City-lehden reportterina, Image-lehden päätoimittajana, Tammen kustannusjohtajana ja Kotimaan toimitusjohtajana. Hän on opiskellut taloustiedettä Helsingin yliopistossa ja kirjoittanut useita kirjoja. 1990-luvun laman keskellä hän osallistui Ultimatum isänmaalle -pamfletin kirjoittamiseen, joka johti startup-puolue Nuorsuomalaisten perustamiseen.

Jouni Tikkanen

JOUNI TIKKANEN on biologi ja Suomen Luonto -lehden toimittaja. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Otavalla. Vuonna 2019 häneltä ilmestyi tietokirja Lauma – 1880-luvun lastensurmat ja susiviha Suomessa (Otava).

Anna Tommola

Anna Tommola on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija, joka on erikoistunut tiede-, terveys- ja kasvatusaiheisiin. Aiemmin hän on työskennellyt Pohjalaisessa, Helsingin Sanomissa, Vihreässä Langassa ja Meidän Perheessä, sekä Huili-lehden päätoimittajana. Hän toimii tällä hetkellä vapaana kirjoittajana. Tommolalta on ilmestynyt kaksi tietokirjaa, novellikokoelma, lastenkirja ja romaani.

Pari Torkki

Harri Ahola ja Olli Sulopuisto ovat vapaita toimittajia, jotka ovat ratkaisevasti heikentäneet suomalaisen lehdistön kannattavuutta jo vuosikymmenen. He ovat kirjoittaneet Lehti-verkkojulkaisuun useita juttuja, joista 13 on tahattoman hauskoja. Ahola asuu Turussa ja hänellä on työhuone Österbladin tontilla. Sulopuisto ei asu Turussa.

Tommi Uschanov

Tommi Uschanov (s. 1975) on helsinkiläinen tutkija ja kääntäjä. Hän on opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa, toiminut monissa kustannusalan tehtävissä sekä avustanut sellaisia lehtiä kuin Nuori Voima, niin & näin, Image, Yliopisto ja Analysis and Metaphysics. Nykyään hän kirjoittaa lisäksi kolumneja muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aiemmin julkaissut teokset Mikä vasemmistoa vaivaa? (2008), Suuri kaalihuijaus: kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä (2010) sekä Miksi Suomi on Suomi (2012). Long Play on julkaissut Uschanovilta esseen Tämä on Amerikka.

Kuva Heini Lehväslaiho

Meri Valkama

Meri Valkama on helsinkiläinen toimittaja, joka pureutuu mielellään vaikeisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Hänen artikkeleitaan on julkaistu esimerkiksi Helsingin Sanomissa, Imagessa ja Suomen Kuvalehdessä. Valkamalta on ilmestynyt kirja Nuoren toimittajan eloonjäämisopas (Ajatus Kirjat 2009) yhdessä Anni Lintulan kanssa. Vaarallisia yhteyksiä on hänen ensimmäinen Long Play -artikkelinsa.

Johanna Vehkoo

Johanna Vehkoo on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut journalismin tulevaisuutta käsittelevän kirjan Painokoneet seis! (Teos 2011) ja reportaasiteoksen Autiopaikoilla – Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille (Teos 2016). Viime aikoina hän on erikoistunut faktantarkistukseen ja nettihuijauksiin. Johanna oli Long Playn ensimmäinen päätoimittaja.

Kaisa Viitanen

KAISA VIITANEN on helsinkiläinen toimittaja. ”Aleppoon ei juuri nyt saada yhteyttä” on hänen ensimmäinen juttunsa Long Playlle. Viitaselta on ilmestynyt tietokirjat Paperittomat (HS Kirjat 2010) ja Karkotetut (S&S 2016) yhdessä valokuvaaja Katja Tähjän kanssa.

Mich Vraa

Mich Vraa, 60, on tanskalainen toimittaja, kirjailija ja kääntäjä. Hän on kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja ja romaaneja sekä kääntänyt tanskaksi yli 900 teosta muun muassa Nick Cavelta, Tom Wolfelta ja Jonathan Franzenilta. Hän on kääntänyt myös kolme Dan Brownin kirjaa. Inferno on niistä tuorein ja ehdottomasti viimeinen.

Suna Vuori

SUNA VUORI on helsinkiläinen viestintäyrittäjä ja toimittaja, joka työskenteli pitkään muun muassa teatterikriitikkona Helsingin Sanomissa. Hän on erikoistunut taide- ja kulttuuriaiheisiin.