Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. Juttumme ovat pidempiä kuin lehtiartikkelit, mutta lyhyempiä kuin kirjat. Teemme journalismia, jota kukaan muu ei Suomessa tee. Pitkien ja tutkivien juttujen tekeminen on erittäin aikaa vievää ja siksi myös kallista. Perinteiset mediatalot ovat säästäneet tutkivien ryhmien resursseista ja vähentäneet pitkien juttujen julkaisua. Näitä perinteisen median tyhjäksi jättämiä kohtia Long Play omalla toiminnallaan paikkaa.

Julkaisemme joka vuosi 12 juttua, eli singleä. Juttuja tekevät Suomen parhaat vapaat kirjoittajat, jotka viettävät aiheidensa parissa vähintään viikkoja, usein kuukausia tai joskus jopa vuosia. Artikkelimme ovat avanneet muun muassa Talvivaaran kaivoksen toimintatapoja, ihmiskaupan uhrien karkotuksia, hallitusneuvotteluiden todellisia vaikuttajia, Fennovoiman taustoja, marjanpoimijoiden kohtelua ja lastensuojelun arkea. Tutkivan journalismin ohella julkaisemme muualla vaiettuja, mielenkiintoisia tarinoita eri puolilta maailmaa sekä silloin tällöin myös kaunokirjallisempia pitkiä esseitä.

Tilaa Long Play, jos haluat lukea ja tukea perusteellista, hyvin kirjoitettua ja kriittistä journalismia. Voit lukea juttuja internetselaimella tai ladata ne omalle koneellesi joko e-kirjoina tai pdf-tiedostoina. Yhä useampi jutuistamme on myös kuunneltavissa äänikirjana. Äänikirjat sisältyvät tilaukseen. Long Playn oman verkkopalvelun lisäksi singlejä voi ostaa Applen iBooksista ja Elisa Kirjasta.

Long Playn juttuja ostamalla tuet laatujournalismin tekijöitä suoraan, ilman välikäsiä. Jutuista saatavat tulot menevät suoraan tekijöille ja tulevien juttujen tuotantoon. Malliamme on kutsuttu reilun kaupan journalismiksi.

Long Play ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä ja ideoita. Ota yhteyttä toimitussihteeriimme Ilkka Karistoon (ilkkak@longplay.fi) ja/tai päätoimittajaamme Anu Silfverbergiin (anu@longplay.fi).

Lue lisää Long Playsta:

Long Play on myös Facebookissa ja Twitterissä.

Toimitus:

 • Jussi Ruusila, toimitusjohtaja / CEO: jussi@longplay.fi

 • Anu Silfverberg, päätoimittaja / editor-in-chief: anu@longplay.fi

 • Ilkka Karisto, toimitussihteeri / feature editor: ilkkak@longplay.fi

 • Riku Siivonen, sosiaalinen media / social media editor: riku@longplay.fi

 • Johanna Vehkoo, toimittaja, kansainväliset suhteet / international contacts: johanna@longplay.fi

 • Antti Järvi, Hitaan journalismin yhdistys / memberships: antti@longplay.fi

 • Ari Lahdenmäki, toimittaja / reporter: @ari@longplay.fi

 • Hanna Nikkanen, toimittaja / reporter: hanna@longplay.fi

 • Reetta Nousiainen, toimittaja / reporter: reetta@longplay.fi

 • llkka Pernu, toimittaja / reporter: ilkkap@longplay.fi

 • Tekniset ongelmat / Any technical glitches: yllapito@longplay.fi

 • Snowbot, tekninen kehitys / developer

Long Playn julkaisija on Long Play Media Oy, jonka osakkeenomistajia ovat yllä mainitut toimituksen jäsenet. Long Playn taustalla vaikuttaa myös Hitaan journalismin yhdistys ry.