30.12.2015

Vangin dilemma

Vaikka rikollisuus on länsimaissa vähentynyt, rikoksista vaaditaan yhä kovempia rangaistuksia. Vankien määrä on monissa maissa kasvanut räjähdysmäisesti. Poikkeus sääntöön löytyy kaukaa pohjoisesta.

Suomea esitellään ulkomailla kriminaalipolitiikan mallimaana ja ”vankien paratiisina”, jossa vankiloiden olot ovat inhimillisemmät ja rikoksenuusijoiden määrä paljon pienempi kuin muualla. Suomalainen vankeinhoito voisi olla koulujärjestelmään verrattava vientituote, kirjoittaa Tommi Uschanov. Täällä asiasta kuitenkin vaietaan täysin.

Tommi Uschanov (s. 1975) on helsinkiläinen tutkija ja kääntäjä. Hän on opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa, toiminut monissa kustannusalan tehtävissä sekä avustanut sellaisia lehtiä kuin Nuori Voima, niin & näin, Image, Yliopisto ja Analysis and Metaphysics. Nykyään hän kirjoittaa lisäksi kolumneja muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aiemmin julkaissut teokset Mikä vasemmistoa vaivaa? (2008), Suuri kaalihuijaus: kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä (2010) sekä Miksi Suomi on Suomi (2012). Long Play on julkaissut Uschanovilta esseen Tämä on Amerikka.

Kuva Heini Lehväslaiho

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 36 Tommi Uschanov
30. joulukuuta 2015
1h 15min
53
Tuomas Jääskeläinen
ePub, PDF

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut