22.12.2013

Tanskan prinssit

Århusissa sijaitsee maailman suurin spermapankki. Se sai alkunsa erään erikoisen tanskalaismiehen unesta.

Firma nimeltä Cryos on tuottanut maailmaan yli 23 000 lasta, ja myös sadat suomalaiset lapset ovat saaneet alkunsa sen siittiöistä. Long Playn yhdeksännessä jutussa vieraillaan maailman suurimmassa spermapankissa ja kerrotaan, miksi tanskalaisesta ”viikinkispermasta” on tullut maailmalla niin haluttua. Bisnes alkoi lapsettomien heteroparien auttamisesta, mutta nyt jo puolet pankin asiakkaista on sinkkuja. Sama ilmiö näkyy myös suomalaisilla hedelmöityshoitoklinikoilla.

ANTTI JÄRVI on toimittaja, tietokirjailija. ”Vähän huonommat kortit” on hänen kymmenes juttunsa Long Playlle. Häneltä on ilmestynyt tietokirja Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen (Siltala 2014) yhdessä Hanna Nikkasen kanssa ja pamfletti Saa koskea (Tammi 2010) yhdessä Tommi Laition kanssa.

Reetta Nousiainen on vapaa toimittaja ja journalismin opettaja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Yleisradiossa, Journalisti-lehdessä ja useissa eri sanomalehdissä. Lukuvuoden 2010-2011 Nousiainen opiskeli journalismia Berkeleyn yliopistossa Yhdysvalloissa.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 09 Antti Järvi, Reetta Nousiainen
22. joulukuuta 2013
35 min
36000
Sanna Mander / Agent Pekka
ePub, PDF, äänikirja
Storytel: Ville-Veikko Niemelä

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut