26.02.2016

Tämä mies on vaarallinen

Turun legendaarisen Domino-teatterin tarina päättyi surkeasti syksyllä 2014. Siitä alkoi tapahtumasarja, joka on elokuvaa ihmeellisempi.

Kaksi vuotta sitten perinteikäs Domino-elokuvateatteri näytti saaneen uuden elämän. Lehdissä kerrottiin, että pian siellä esitettäisiin klassikoita filmikopioina. Toisin kävi. Elokuvia näytettiin videotykiltä ilman minkäänlaisia esityslupia. Teatterin omistava leskirouva harhaili aulassa, mutta show’ta pyöritti muuan Tom Appelqvist. Lopulta ovet suljettiin ja tarina sai uuden käänteen: omistaja oli mennyt uusiin naimisiin. Hän ei kuitenkaan itse tiedä sitä. Poliisi tutkii petosta.

KALLE KINNUNEN on helsinkiläinen elokuvaan erikoistunut vapaa toimittaja ja tietokirjailija. Kinnunen on Suomen Kuvalehden elokuvakriitikko ja Imagen kolumnisti. Helsingin Sanomien Kuukausiliite on valinnut hänen bloginsa Kuvien takaa Suomen kymmenen parhaan blogien joukkoon. Kinnusen esikoiskirja Big Game – kuinka Hollywood tuotiin Suomeen (Johnny Kniga 2015) käsitteli suomalaisen elokuvan kansainvälistymistä.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 38 Kalle Kinnunen
26. helmikuuta 2016
45 min
38300
Emil Bertell
ePub, PDF, äänikirja
Storytel: Ville-Veikko Niemelä

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut