22.12.2013

Neurobiologi James H. Fallon väittää tietävänsä, miltä psykopaatin aivot näyttävät. Hänellä itsellään on samanlaiset.

Kun kollega pyysi James Fallonia analysoimaan raakojen murhaajien aivokuvia, hän löysi niistä poikkeavia rakenteita. Myöhemmin hän löysi samat rakenteet omasta päästään. Läheiset eivät olleet yllättyneitä. Norjan kansallispäivänä Hanna Nikkanen ja Anu Silfverberg matkustivat Oslon laukkaradalle tapaamaan professoria, joka väittää olevansa psykopaatti. Kansallispukuisten juhlijoiden keskellä Fallon kertoi, miltä tuntuu nähdä muut ihmiset koneina. Mutta mitä on olla paha? Synnytäänkö sellaiseksi? Tekisikö Fallon oikeasti pahaa kärpäsellekään? Tekisimmekö me kaikki?

HANNA NIKKANEN on yksi Long Playn perustajajäsenistä ja sen ympäristötoimituksen tuottaja. Kemiönsaarella asuva Nikkanen on työssään perehtynyt muun muassa ekologisiin kriiseihin ja digitaalisen teknologian demokratiavaikutuksiin. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja toiminut aiemmin Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina.

ANU SILFVERBERG on Long Playn toimituspäällikkö ja yksi julkaisun perustajajäsenistä. Häneltä on ilmestynyt romaani Kung po, esseekokoelmat Sinut on nähty, Luonto pakastimessa ja Äitikortti, novellikokoelma He eivät olleet eläimiä sekä kirjoitusopas Sata sivua yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 08 Hanna Nikkanen, Anu Silfverberg
22. joulukuuta 2013
56 min
57000
image
ePub, PDF, äänikirja
Antti Järvi

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut