12.08.2016

Pelkosi ei ole objektiivisesti perusteltua

Long Play tutustui 25 salaiseen turvapaikkapäätökseen, jotka koskevat nigerialaisia naisia. Valtaosa päätöksistä on kielteisiä. Niistä käy ilmi, että naiset ovat ihmiskaupan uhreja ja heillä on pieniä lapsia.

Maahanmuuttovirasto ei tiedä, mitä Suomesta käännytetyille naisille ja heidän lapsilleen tapahtuu. Toimittaja Jeanette Björkqvist matkusti Italiaan etsimään heitä. Naiset ovat palanneet kadulle ja pelkäävät ihmiskauppiaita ja väkivaltaisia asiakkaita. 33-vuotias Joy nukuttaa joka ilta lapsensa ennen kuin lähtee kadulle. Hän ei voi valita asiakkaitaan. ”Mitä lapsille tapahtuu, jos minä kuolen?” hän kysyy.

(Artikkeli ruotsiksi: www.longplay.fi/nigerianskorna)

Jeanette Björkqvist on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja käsikirjoittaja, joka kirjoittaa muun muassa ihmisoikeuskysymyksistä, kansainvälisistä muuttovirroista ja sosiaalipolitiikasta. Hänet on palkittu työstään mm. EU:n journalistipalkinnolla (2010), Fredrika Runeberg -palkinnolla (2015) ja Topelius-palkinnolla (2017). Kun Suomen freelance-journalistit ry. valitsi Björkqvistin vuoden freelanceriksi vuonna 2019, palkintoraati kiitti erityisesti hänen omistautumistaan työläille, huolellista taustatutkimusta vaativille aiheille.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 43 Jeanette Björkqvist
12. elokuuta 2016
45min
43
Klaus Welp
ePub, PDF, äänikirja

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut