22.12.2013

Miten Pekka Himanen päätyi Kataisen hallituksen tulevaisuusselonteon tutkimushankkeen johtajaksi – ja kuka sen järjesti?

Lehtien otsikoissa Pekka Himanen on huippufilosofi, omissa puheissaan Oxfordin yliopiston professori. Tai sitten hän on taitava konsultti, joka monistaa yhtä ja samaa julkaisua eri tilaajien tarpeisiin. Mutta miten hän sai 700 000 euron tutkimushankkeen nimiinsä? Long Playn toinen juttu sukeltaa maailmaan, jossa puoli miljoonaa euroa on järjestelykysymys ja yliopistossa voi työskennellä vuosia kenenkään tietämättä työn sisältöä – ja jossa maan johtavat tutkimusrahoittajat maksavat yksityiselle firmalle tutkimusrahaa ilman kilpailutusta.

ANU SILFVERBERG on Long Playn toimituspäällikkö ja yksi julkaisun perustajajäsenistä. Häneltä on ilmestynyt romaani Kung po, esseekokoelmat Sinut on nähty, Luonto pakastimessa ja Äitikortti, novellikokoelma He eivät olleet eläimiä sekä kirjoitusopas Sata sivua yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa.

Johanna Vehkoo on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut journalismin tulevaisuutta käsittelevän kirjan Painokoneet seis! (Teos 2011) ja reportaasiteoksen Autiopaikoilla – Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille (Teos 2016). Viime aikoina hän on erikoistunut faktantarkistukseen ja nettihuijauksiin. Johanna oli Long Playn ensimmäinen päätoimittaja.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 02 Anu Silfverberg, Johanna Vehkoo
22. joulukuuta 2013
51 min
53
Helmi Sirola / NAPA
ePub, PDF

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut