28.09.2019
"Onnekkaita ja lahjakkaita ovat ne, jotka löytävät oikean työpaikan juuri, kun ilmastonmuutos pyyhkii kaiken yli. Rip vaan."

Nuoret korkeakoulutetut aikuiset ovat huolissaan mielenterveydestään ja pärjäämisestään, vaikka tilastojen mukaan juuri heillä pitäisi mennä oikein hyvin. Mistä millenniaalien ahdistus kumpuaa?

Stressiä, kiirettä, ahdistusta, näköalattomuutta, pakkomielteistä suorittamista ja loppuun palamisia. 28-vuotias toimittaja Oskari Onninen kuulee huoli- ja stressipuhetta ympärillään päivittäin eikä ymmärrä, mikä hänen ikätovereitaan vaivaa. Heillähän pitäisi olla asiat paremmin kuin hyvin, ainakin jos tilastoihin on uskominen. Tutkijat selittävät nuorten aikuisten ahdinkoa monilla eri tekijöillä – yksi niistä on internet, joka on tehnyt elämästä jatkuvaa vertailua ja kilpailua.

OSKARI ONNINEN on helsinkiläinen toimittaja ja kriitikko. Hän kirjoittaa muun muassa Helsingin SanomiinSuomen Kuvalehteen ja Imageen. Hänen edellinen Long Play -juttunsa, syyskuussa 2019 ilmestynyt Tarpeettomia ihmisiä (LP81) käsitteli millenniaalien ahdistusta.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 81 Oskari Onninen
28. syyskuuta 2019
45 min
50000
Viivi Prokofjev
ePub, PDF, äänikirja
Antti Järvi

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut