EB
03

Miksi Suomi on Suomi

Mitkä Suomen piirteet lopulta tekevät siitä juuri Suomen? Miksi Suomi eroaa muista maista – sekä hyvässä että pahassa – juuri siinä missä eroaa eikä jossain muussa? Miksi Suomi on vaikkapa EU:ssa jäänyt toistuvasti yksin 26 muuta maata vastaan?

Miksi suomalaiset, jotka ovat rikkaampia kuin juuri mikään muu kansa koko ihmiskunnan historiassa, esiintyvät jatkuvasti köyhinä ja kipeinä? Entä miksi he valittavat ehtimiseen poliitikoistaan, mutta arvostavat silti omaa poliittista järjestelmäänsä enemmän kuin juuri ketkään muut? Miksi suurin osa oman maan historiasta ei Suomessa näy julkisessa keskustelussa lainkaan? Kolmannessa teoksessaan Tommi Uschanov ajattelee Suomea ja suomalaista kulttuuria, sen suunnatonta erikoisuutta ja yhtä valtavaa tavallisuutta. Alkuperäinen julkaisija on Kustannusosakeyhtiö Teos.

"Kirja oikoo faktavirheitä ja tunnistaa itsestäänselvyyksiä. Kriittisyys ei estä näkemästä arvoa sellaisessa, jota on tavattu pitää kansallisen itsetunnon heikentäjänä."
Joni Pyysalo, Suomen Kuvalehti 50/2012

"Uschanov on suomalaisen yhteiskuntatutkimuksen punkkari. Uschanov ei tyydy toistelemaan vanhoja uskomuksia, vaan pistää kampoihin."
Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomat 6.1.2012

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

EB 03 Tommi Uschanov
27. heinäkuuta 2015
Taru Staudinger
ePub

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut