EB
06

Luonto pakastimessa

Anu Silfverbergin esseekokoelma _Luonto pakastimessa_ käsittelee mielipiteitä ja tunteita. Tunteet ovat sotkuisia ja usein piinaavia, ja siksi kai toiveikkaasti teeskennellään, että ne kuuluvat yksityisen piiriin, kun taas järki kuuluu yhteiskuntaan.

Anu Silfverbergin esseekokoelma Luonto pakastimessa käsittelee mielipiteitä ja tunteita. Tunteet ovat sotkuisia ja usein piinaavia, ja siksi kai toiveikkaasti teeskennellään, että ne kuuluvat yksityisen piiriin, kun taas järki kuuluu yhteiskuntaan. Julkisuudessa tunteet sysätään naistenlehtiin, mutta kun puhe tulee isoista asioista, rajataan puhe tilastoihin, lakiin tai lasten parhaaseen – näin tehdään vaikka oikeasti sisällä kiehuisi niin, ettei uni yöllä tule. Suorasukaisissa teksteissään Silfverberg uskaltaa sanoa jotain, minkä kanssa on elettävä. Kokoelman esseet etsivät ihmisen paikkaa. Ne ovat liikettä kohti toisia eläimiä, sukupuolta, kansallisuutta tai toisten ihmisten jumalia.

”Tätä voi varauksetta suositella. Vai voisikohan Anu Silfverbergin tuoreen tekstikokoelman lukemista jopa yleisesti vaatia?”
Helsingin Sanomat 3.4.2011

Alkuperäinen julkaisija: Teos

EB 06 Anu Silfverberg
14. elokuuta 2015
Camilla Pentti
ePub

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut