23.10.2017
"Pyhää on vain karnevalismi."

Kun Jouko Turkka nuorena uudisti suomalaisen teatterin, häntä sanottiin neroksi. Kun hän vanhana esitteli takapihansa kiviä, häntä sanottiin neroksi.

Turkka nousi taiteellisella työllään 1970- ja 1980-luvuilla Suomessa asemaan, jossa hän saattoi lopulta tehdä lähes mitä vain. Nekin, jotka ovat kertoneet mielivallasta ja nöyryytyksistä, kiittävät häntä yhä. Vuosi Turkan kuoleman jälkeen hänen valtapiiriinsä päätyneet ihmiset yrittävät tehdä selkoa hänen perinnöstään. Mitä oikein tapahtui?

Kaja Kunnas on Tallinnassa asuva vapaa toimittaja. Ohjaaja Jouko Turkan henkilökuva "Minulla oli pommi" on Kunnaksen ensimmäinen juttu Long Playlle. Se on paluuta Kunnaksen toimittajan työn juurille, jolloin hän kirjoitti pitkiä henkilöjuttuja ja reportaaseja muun muassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. 2000-luvun alussa Kunnas siirtyi ulkomaantoimittajaksi. Nyt hän työskentelee pääasiassa Helsingin Sanomien avustajana Tallinnassa. Kunnas on kirjoittanut elämäkerran Veronica (WSOY 1999), sekä Viron ja Suomen suhteita käsittelevän Suomenlahden suhdekirjan (Kosmos 2016) yhdessä toimittaja Marjo Näkin kanssa.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 58 Kaja Kunnas
23. lokakuuta 2017
50 min
50
Klaus Welp
ePub, PDF, äänikirja

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut