29.01.2014
"Mummi muutti mieltään ainakin kahdesti. ”Pääsisi jo täältä pois”, hän sanoi joskus vuosia sitten, kun oli melko terve. Kun hän sairastui toden teolla, puhe kuolemasta loppui. Hän halusikin elää."

Kun muistimme katoaa, kohdellaanko meitä sinä henkilönä, joka joskus olimme vai sinä, mikä meistä on tullut?

Ikääntyvässä Suomessa muistisairaudet koskettavat pian tavalla tai toisella lähes kaikkia: vuonna 2050 täällä on lähes 400 000 muistisairasta, eikä parannuskeinoa ole. Se on epidempia, mutta myös sarja henkilökohtaisia tragedioita. Kirjailija Anu Silfverberg halusi ymmärtää, mitä Alzheimeriin kuollut isoäiti lopulta koki. Hän matkusti Hollantiin ja löysi tulevaisuuden vanhainkodista luokkayhteiskunnan, baarin ja unohtamisen vapauden. Lopulta hän sai myös kuulla, miltä itse tauti tuntuu.

Anu Silfverberg on Long Playn toimituspäällikkö. Hän oli Long Playn toinen päätoimittaja. Aiemmin Silfverberg on työskennellyt Helsingin Sanomissa. Häneltä on ilmestynyt romaani Kung po, esseekokoelma Luonto pakastimessa, novellikokoelma He eivät olleet eläimiä sekä kirjoitusopas Sata sivua yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa. Toinen esseekokoelma Äitikortti ilmestyi helmikuussa 2013. Silfverbergin aiemmat jutut Long Playlle ovat "Himasen etiikka", "Pimeyden ydin", "Katoaminen", "Ilmaista työtä tarjolla", "Vuoden 2015 tapahtumat", "Jokin muu, mikä" sekä "Rajaseutu".

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 13 Anu Silfverberg
29. tammikuuta 2014
65 min
66000
Marika Maijala
ePub, PDF, äänikirja
Anu Silfverberg

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut