30.05.2022
"Lapsuuteni luonnollinen maailmanjärjestys oli, että kaikilla turkkilaisilla on pitseria."

Koko Suomi syö nykyisin pitsaa ja kebabia. Ruoan valmistavat turkkilaiset miehet, jotka eivät nuku.

Suomeen muutti 1990-luvun lamavuosina Turkista satoja miehiä, joista häkellyttävän suuri osa ryhtyi pitämään pitseriaa. Suomessa he ovat uhranneet lähes kaiken aikansa työlle, ja harva toivoo omien lastensa jatkavan raskaassa ammatissa. Eivät pitsayrittäjät itsekään nuorempana ajatelleet ryhtyvänsä niihin hommiin: haaveet olivat kovin erilaisia.

ADILE SEVIMLI on Long Playn toimittaja ja tuottaja. Hänen yhdessä Oona Pohjolaisen kanssa kirjoittama romaani Kärsimyskukkauuteaddiktio (Otava) ilmestyi tänä keväänä. Long Playlle Sevimli on kirjoittanut aiemmin suomalaisten terveyseroista ja Euroopan konservatiivisista ja oikestopopulistisista voimista. Ensi syksynä hän aloittaa Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 113 Adile Sevimli
30. toukokuuta 2022
1h 5 min
65900
Klaus Welp
ePub, PDF, äänikirja
Adile Sevimli

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut