Olet täällä

LP 02 - Himasen etiikka

LP 02

Himasen etiikka

Anu Silfverberg ja Johanna Vehkoo

Lehtien otsikoissa Pekka Himanen on huippufilosofi. Omissa puheissaan hän on Oxfordin yliopiston professori. Mutta onko hän sittenkin vain harvinaisen taitava konsultti, joka monistaa yhtä ja samaa julkaisua eri tilaajien tarpeisiin?

Miten Himanen päätyi hallituksen tulevaisuusselonteon tutkimushankkeen johtajaksi? Mitä hankkeessa tutkitaan? Miksi Suomen Akatemian hallituksen kokoukseen tuotiin yllättäen rahoitusesitys, jota ei voinut äänestää nurin? Mitä Aalto-yliopistossa oikein tapahtuu? Miksi Pekka Himanen ei vastaa puheluihin? Onko hän professorina Oxfordin yliopistossa? Kuka oikein tilasi Himaselta tutkimuksen Suomen tulevaisuudesta? Ja mitä pääministeri lopulta vastasi?

Himasen etiikka vastaa siihen, mitä 700 000 euron tutkimusrahoituksella saadaan ja miksi sitä halutaan. Long Playn toinen juttu sukeltaa maailmaan, jossa puoli miljoonaa euroa on järjestelykysymys, jossa yliopistossa voi työskennellä vuosia kenenkään tietämättä työn sisältöä, ja jossa maan johtavat tutkimusrahoittajat maksavat yksityiselle firmalle tutkimusrahaa ilman kilpailutusta.

Lue näyte tekstistä

Pekka Himanen on huippufilosofi ja Oxfordin yliopiston professori. Tai sitten hän on taitava konsultti, joka monistaa yhtä ja samaa julkaisua eri tilaajien tarpeisiin. Mutta miten hän sai 700 000 euron tutkimushankkeen ja kuka sen järjesti? Long Playn toinen juttu sukeltaa maailmaan, jossa puoli miljoonaa euroa on järjestelykysymys ja avoin kilpailutus ikävä hidaste.

Osta juttu
4,90 €
Saatavilla myös:
Julkaistu 20. helmikuuta 2013
Lukuaika: 51 min
Merkkimäärä: 53 000
Kuvitus: Helmi Sirola / NAPA
Tiedostomuodot: epub, pdf ja selainnäkymä