LP 30 kansikuva: Tea Tauriainen
LP 30 | Ann-Mari Huhtanen

Veden vangit

Syksyllä 1984 Floridan edustalta pyydystettiin viisi villiä delfiiniä. Yksi niistä kuoli pian, mutta asiasta vaiettiin. Neljä muuta lennätettiin Tampereelle ja pantiin betonialtaaseen. Särkänniemen delfinaario toimii eläintarhaluvalla ja perustelee olemassaoloaan tutkimuksella ja lajien suojelulla. Niistä sillä ei kuitenkaan ole juuri näyttöä. Eläinten kuolinsyistäkin on annettu julkisuuteen väärää tietoa. Toimittaja Ann-Mari Huhtanen haastatteli delfiinien kanssa työskennelleitä ihmisiä, joista monet sanoivat, että eläimiä ei olisi pitänyt koskaan tuoda Tampereelle.

Lue lisää >>
4,90 €
Kuukauden single
Long Playn pitkät
Aikaisemmat singlet
Long Playn arkisto
Selaa arkistoa
Sivuääniä
Long Playn lyhyet
Lue sivuääniä
 • 1.

  Hyvää ja syvää

  Long Play tekee pitkää ja tutkivaa journalismia, reportaaseja ja esseitä. Julkaisemme vuodessa 12 ”singleä”, jotka ovat pidempiä kuin lehtijutut, mutta lyhyempiä kuin kirjat. Teemme uutisia ja kerromme maailmasta tarinoita, joilla on väliä.

 • 2.

  Helppo käyttää ja ostaa

  Voit lukea Long Playn juttuja millä tahansa laitteella: joko tässä palvelussa nettiselaimella tai lataamalla tiedostot koneellesi pdf-muodossa tai e-kirjana. Ostokset voit maksaa verkkopankissa tai luottokortilla. Vuositilaus sisältää juttuarkiston.

 • 3.

  Miksi olemme olemassa?

  Long Play on kahdeksan toimittajan perustama itsenäinen julkaisu. Uskomme, että lukijat eivät halua helppoja äänestyksiä, vaan isoja kysymyksiä. Emme myy mainostilaa: toiminta rahoitetaan tilausmaksuilla.